Potrošni materijal

Riboni

U zavisnosti od materijala koji se koristi za štampu nalepnica, savetujemo vas koji je pravi ribon da bi se ostvarili željeni efekti.

Riboni se koriste za štampu etiketa i nalepnica i obezbeđuju postojaniji otisak. Pored postojanijeg otiska riboni, dodatno štite termo glavu štampača i produžavaju joj vek trajanja u odnosu na štampu direkt termo (termalnih) etiketa i nalepnica.

Termalni riboni dolaze kao tri glavna tipa, wax, wax-resin ili resin, sa dva smera motanja. Različiti tipovi ribona koriste se za štampu na etiketama izrađenim od različitih materijal. Vrstu ribon folije zavisi i od vrste print mehanizma štampača odnosno pozicioniranost glave za štampu.

Wax Ribon

Wax riboni ujedno i najzastupljeniji tip namenjeni su za štampu na papirnim etiketama koje mogu trajati godinama ali moraju biti suve i ne smeju se izlagati mehaničkim grubim uticajima ili hemikalijama i uljima jer će se nanešen ribon rastvoriti odnosno oštetiti.Wax-Resin Ribon

Wax-resin riboni ostavljaju glatkiji otisak na veoma glatkom papiru ili obloženim papirnim etiketama. Štampani materijali na etiketama su mnogo izdržljiviji nego kod primene Wax ribona ali mogu opstati samo kratko usled izlaganja vodi.Resin Ribon

Konačno, čisti resin riboni su formulisani za štampu na plastičnim etiketama kao što su poliester, polipropilen i vinil. Mastilo sa ovih ribona dizajnirano je tako da je slabo rastvorivo ali jako prijanja na plastičnu površinu etikete i tako da je ona eksterno izdržljiva što delom zavisi i od plastičnog materijala i ribona koji se koristi.

Kontaktirajte nas

Svaka organizacija je jedinstvena i ima različite potrebe i zahteve. Zajedno možemo da pronađemo pravo rešenje koje će Vam pomoći da ostvarite ciljeve i to u okviru Vaših finansijskih mogućnosti.