Rešenja

Obeležavanje i praćenje

Automatizovano obeležavanje i praćenje robe sa ciljem postizanja efikasnih procesa u lancu snabdevanja

IDenticus LMS omogućava digitalnu transformaciju sistema za deklarisanje/označavanje artikala ili logističkih jedinica. Rešenje vam pruža potpunu kontrolu nad procesom deklarisanja/označavanja, smanjuje šansu da se dogodi greška i povećava efikasnost zaposlenih. IDenticus LMS rešenje uključuje program dizajniranja etiketa, sistem obeležavanja dokumenata i sistem upravljanja štampanjem i promenama

Oblast primene

Obeležavanje i praćenje proizvoda je osnov za kvalitet robe i usluga. Da bi se mogla primeniti automatska identifikacija neophodno je obeležiti artikle odnosno logističke jedinice ( kutije/streč pakovanja i palete ) bar/QR kod ili RFID oznakama. Radi uspešne sledljivosti proizvoda obično se bar-kod oznakama označavaju vrsta proizvoda, količina ili težina proizvoda u logističkom pakovanju, datum proizvodnje i vreme trajanja proizvoda i lot. Za označavanje logističkih pakovanja se koristi GS1 standard, koji se primenjuje svuda u svetu. Na taj način, obeležena roba, će biti čitljiva jednoznačno svuda u svetu.

IDenticus nudi kompletno softversko i hardversko rešenje kojim se vrši deklarisanje/obeležavanje aritkala i logističkih pakovanja nalepnicama/etiketama kreiranim prema GS1 standardu.

Prednosti primene

Sa IDenticus LMS rešenjem obeležavanja i praćenja artikala i logistickih jedinica ostvaruju se znatne uštede resursa. Zahvaljujući digitalizaciji procesa poslovanja, zaposleni se mogu posvetiti drugim radnim obavezama i na taj način povećati radnu efikasnost. Na kraju, ali ne manje važno, na ovaj način se povećava preciznost rada sistema i omogućava se odvijanje procesa sa smanjenim brojem grešaka. Na taj način svi u lancu snabdevanja imaju koristi.

40 %

Niži troškovi rada

30 %

Ubrzanje procesa

90 %

Manji broj grešaka

100 %

Zagarantovan kvalitet podataka

Korišćenjem sistema obeležavanje i praćenje proizvoda postižete

  • Unapređenje procesa evidentiranja paletnih pakovanja i njihovog popisa
  • Brže obavljenje povremene kontrole stanja robe
  • Efikasniju kontrolu formiranih paleta i procesa skeniranja bar kod etiketa od strane supervizora proizvodnje
  • Lakše i preciznije praćenje efikasnosti zaposlenih koji rade na poslovima deklarisanja
  • Poštovanje FEFO principa, brzo i jednostavno praćenje robe unazad – do samih radnih naloga
  • Smanjenje mogućnosti eventualne zloupotrebe u procesima isporuke (primopredaje)

Integracija podataka

Veza između LMS sistema i poslovnog informacionog sistema omogućava automatsku razmenu podataka bez grešaka.

Oprema

Oprema koja se koristi za označavanje i praćenje artikala mora biti prilagođena proizvodnom i skladišnom okruženju i ne sme da ometa redovan radni proces. Posebna pažnja posvećena je sigurnosnom aspektu i praktičnoj primeni. U mogućnosti smo da ponudimo specijalizovane mobilne terminale, bar-kod čitače, termalne štampače i RFID opremu. Sarađujemo sa vodećim proizvođačima opreme Zebra, Datalogic, TSC/Printronix, Honeywell, Datamax, Sato.

Podrska 24/7

Kao veoma važna stavka u svakodnevnom poslovanju jeste brza i efikasna podrška pri rešavanju različitih tipova problema. IDenticus tim vam nudi više tipova podrške u zavisnosti od vaših potreba. Brz i efikasan odziv je ono što nas izdvaja od konkurencije.

Kontaktirajte nas

Svaka organizacija je jedinstvena i ima različite potrebe i zahteve. Zajedno možemo da pronađemo pravo rešenje koje će Vam pomoći da ostvarite ciljeve i to u okviru Vaših finansijskih mogućnosti.